Otellerimiz       Alanya Hotel Midi       Midi Suites

Alanya’da Yardımcı Olacak Bilgiler

Türkiye,Antalya,Alanya
Türkiye Cumhuriyeti,1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan laik ve demokratik bir hukuk devletidir.Yönetim biçimi, demokratik parlementer cumhuriyettir. 82 vilayetten oluşmakta olup Avrupa ile Asya arasında köprü görevi görmektedir.
Başkent: Ankara 
Ülke kodu:TR
Resmi dili:Türkçe
Milli marşı:İstiklal Marşı 
Para birimi:Türk Lirası(TL) 
Zaman dilimi DAZD (+2) (Doğu Avrupa Zaman Dilimi) 
Yaz (YSU) DAZD (+3) (Yaz Saati Uygulaması)
Telefon kodu:+90
Alan adı uzantası:tr
Antalya;Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık beşinci ilidir. Antalya ilinin kapsadığı bölge tarih öncesinden günümüze dek pek çok medeniyeti barındırmıştır ve Türkiye'de en çok antik kent bulunan ildir. Sırasıyla Likyalılar, Lidyalılar, Pamfilyalılar, Bergamalılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Osmanlılar ve son olarak da Türkiye Cumhuriyeti hakimiyetinde bulunan Antalya bu medeniyetlerin hiçbirine başkentlik yapmamıştır.
Akdeniz iklim sahasında yer almasından ve bundan fazlasıyla yararlanan Antalya,bacasız sanayi olarak da nitelendirilen turizmin Türkiye’de ki başkentidir.
Alanya;Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'deki Antalya iline bağlı bir turizm ilçesidir. Şehir merkezine uzaklığı 132 kilometredir.Yaklaşık 300 bin nüfusludur.Alanya’ya  yerleşmiş 10 bin kadar Avrupalı vardır.Bilinen ilk adı Coracesium’dur.Daha sonra değişen medeniyetlerle birlikte sırasıyla adı,Kalonores,Alaiye ve son olarak Alanya olmuştur.
Kentin simgesi olan Kızıl Kule,Alanya Kalesi ve Tersane eşsiz yapısıyla muhteşem bir güzellikte ve mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.
Binlerce yıla dayanan geçmişi ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Alanya bugün UNESCO’nun Dünya Mirası Kent adayıdır.
Yönetim 
Türkiye Cumhuriyeti; Devletin temel işleyişi üç güç unsuru olan yasama, yürütme ve yargı’dan oluşmaktadır. İllerin ve diğer birimlerin yönetimi, merkezi yönetimden sonra gelir. 
Hiyerarşik sırayla Cumhurbaşkanlığı’nda Recep Tayyip Erdoğan,Başbakanlık’ta Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar kurulu vardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nda İsmail Kahraman,Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’nda ise Zühtü Arslan yer almaktadır. 
Yerel yönetimler yalnızca bulundukları yerde hizmet vermek amacıyla kurulmuşlardır. İllerin başında valiler, ilçelerin başında kaymakamlar yönetici olarak görevlidir. Vali ve kaymakamın yanı sıra, merkezi yönetimi ve belediye başkanları tarafından atanan diğer üst düzey yetkililer de vardır.
Antalya valisi Muammer Türker,Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda ise Menderes Mehmet Tevfik Türel yer almaktadır.
Alanya Kaymakamlığı’nda Hasan Tanrıseven,Alanya Belediye Başkanlığı’nda Adem Murat Yücel yer almaktadır.    
ULAŞIM
Antalya ilinin merkezine 120 kilometre uzaklıktadır. Akdeniz kıyısında olmanın verdiği tüm avantajlara sahip olan kente havadan, karadan ve denizden ulaşım mümkündür.Kent içinde ise neredeyse 24 saat çalışan toplu taşıma sistemi ve taksiler mevcuttur.
Havayolu Ulaşımı;Havayolu ulaşımını seçenler için iki seçenek vardır.Birisi şehrin batısında 120 km mesafede bulunan Antalya Havaalanı,diğeri ise şehrin 40 km doğusunda yer alan Alanya-Gazipaşa Havaalanıdır. Paket turlara havaalınından tesise ulaşım dahil olduğu gibi kendi imkanlarıyla gelmek isteyenler ise toplu taşıma araçlarını ya da taksileri tercih edebilirler.
Karayolu Ulaşımı; Şehirler arası otobüs firmalarını tercih edenler için kent merkezin de otobüs terminali yer almaktadır.Buradan gideceğiniz yer için taksi veya toplu taşıma araçlarını tercih edebilirsiniz.Kendi araçlarıyla gelmek isteyenler ise geniş karayolları olan Antalya,Burdur,Konya ve Mersin istikametinden kente ulaşabilirsiniz.
Denizyolu Ulaşımı;Uluslararası deniz trafine açık olan ve büyük yolcu gemilerinin rahatça yanaşabileceği şehir merkezinde bir limana sahiptir. Aynı zamanda kent, 287 yata aynı anda hizmet verebilme kapasitesine sahip bir yat limanına da ev sahipliği yapmaktadır. Deniz yolu ile yılda ortalama 100 gemi ve  80 bin turist gelmektedir.
Bisiklet Otomatları;Bisiklet tutkunları ya da şehri bir uçtan bir uca bisikletle gezmek isteyenler için Alanya'da kredi kartınızı kullanarak kentin 20 noktasındaki otomatlardan bisiklet kiralayıp, herhangi bir otomata geri bırakmak mümkündür. İlk 1 saati 25 kuruş olarak ücretlendirilen bisikletlerin takip eden saatleri 2 TL üzerinden ücretlendirilir. 24 saate kadar kullanımda ise toplam en fazla 10 TL olarak ücretlendirilir.
Alanya Şehiriçi Ulaşımı;şehir içi halk otobüsleriyle sağlayabileceğiniz gibi,taksilerle de sağlayabilirsiniz.Şehir içinde hemen her cadde de bulabileceğiniz taksi durakları olduğu gibi,otelinizin resepsiyonundan yardım alabilir yada çağrı zillerini kullanabilirsiniz.
Halk otobüsü ile ulaşımda ise hangi caddeden kaç numaralı otobüsün geçtiğini ,ne aralıklarla geçtiğini Alanyalovers’ın Alanya Otobüs Saatleri kısmından da bilgi edinebilirsiniz.
Alanya da şehiriçi otobüs ücretleri 2 lira,kentkart sahiplerine 1,50 kuruş,öğrenciler ise 1 liradır.
Konaklama İmkanları
Alanya’nın turizm kentleri arasında gelişmiş ve öncü olmasında ki etkenlerden biri olan konaklama alternatifleri,her bütçeye uygun kaliteli hizmet sunmasından dolayıdır.Erken rezervasyon seçenekleriyle fırsatlar yakalayabileceğiniz gibi,şehir içi otellerden 5 yıldızlı lüks otellere kadar çok fazla seçenek elinizin altındadır.
Karşılaştırma için Alanyalovers’ın nerede kalınır kısmını inceleyebiirsiniz.
Muhteşem doğanın getirdiği seçenekleri de göz ardı etmemek lazım ki onlardan birisi kamp alanlarıdır.Fizyolojik ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz şekilde doğaya zarar vermeden tasarlanmış kamp alanlarında da tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Alanya Döviz Kullanımı
Alanya’ya geldiğinizde dolar,euro ile her türlü alışverişinizi gerçekleştirebileceğiniz gibi Türk lirasına da dönüştürerek harcamalarınızı yapabilirsiniz.Bu noktada döviz bürolarını ziyaret ederek güvenli bir şekilde işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Zaman zaman değişmekle birlikte genel olarak aşağı yukarı döviz kurları şu aralıkta seyir etmektedir:
 
Döviz Kodu Birim Döviz Cinsi Alış Satış 
USD/TRY 1 ABD Doları 2.9961 3.0015
EUR/TRY 1 EURO 3.4248 3.4310
 
Türkiye Cumhuriyeti para birimleri: 0,5-0,10-0,25-0,50-1 tl’lik bozuk paralar vardır.
Banknotları ise;5,10,20,50,100,200 ‘lüklerden oluşmaktadır.
Kültür
Yüzyıllar boyu gelmiş geçmiş medeniyetlerle harmanlanmış bir şehirde izleri hala duran,yaşayan ve yaşatılan gelenekler,görenekler, adetler bir şehrin kültürünü oluştururken, Alanya bugün hala kültürünü yaşayan ve gelen misafirlere kültürünü aktarırken,Alanya da yaşayan yabancı vatandaşlar da kendi kültürlerini yaşayabilmekte ve yaşatabilmektedir.
Mutfak 
Alanya’nın yöresel yemekleri herkesin tatması gereken lezzetlerle birlikte, Türkiye’nin her köşesinden lezzetleri bulabilirsiniz. Sadece yöresel yemeklerle sınırlı kalmayıp dünya mutfaklarının da sıkça yer aldığı Alanya da her türlü lezzete ulaşabilir ilklerinizin şehri yapabilirsiniz.
Din
Birçok milletten insanın yaşadığı Türkiye de 17 bine yakın yerleşik yabancının yaşadığı ve heryıl yüzlerce turistin ziyaret ettiği Alanya’da herkesin inancını özgürce yaşayabilmesi ve ibadetini gerçekleştirebilmesi için uygun alanlar mevcut olup dini bayramları ve özel günlerinde kendilerini evinde gibi hissetmeleri için herşey düzenlenmiştir. Aynı zamanda da uzun süredir  birarada yaşayan ve Alanya insanın hoşgörüsü ile harmanlanmış dostluklar sonucu karşılıklı alışverişler özel günlerde tebrikler ve kutlamalar birlikte yapılmaktadır.
Alanya da yaşayan farklı inançlara sahip kişilerin kurmuş oldukları dernek ve ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için kiliselerin adresleri aşğıda yer almaktadır.
1)Alanya İncil Kilisesi
   Adres:Cumhuriyet Mahallesi Sanat Okulu Caddesi No:32/A
   Kilise Görevlisi: Hayri Özsürekci
   E-posta: hayri@alanyaincilkilisesi.com
                0541 805 5004
2)Alanya Kurtuluş Kilisesi
   Adres:Şekerhane Mah, Eczacılar Cad. 19/1
   Açıklama: dolmuş durağı, Cuma Pazarı, Sipahioğlu Eczanesi üstü.
   İletişim:0535 224 1874
   E-posta:alanyakurtuluskilisesi@gmail.com
3)Alanya Ortodoks Kilisesi
   Adres: Mahmutlar Mahallesi Mehmet Gürkan Sokak Güvenoglu Apartmanı No 14/A 
   İletişim: 0 242 565 18 90
Email: alanya.ay.yorgi@gmail.com
4)Hıdırellez Kilisesi
   Adres:Hacı Mehmetli Köyü Hıdır İlyas Mevkii
5)Bizans Kilisesi
   Adres:Alanya Kalesi İçkale Mevkii
 
Alanya’nın Kardeş Şehirleri
1. Gladbeck - Almanya
2. Schwechat - Avusturya
3. Spindleruv Mlyn - Çek Cumhuriyeti 
4. Fushu - Çin Halk Cumhuriyeti
5. Rovaniemi - Finlandiya
6. Boras - İsveç
7. Talsi - Latvia ( Letonya )
8. Trakai - Litvanya 
9. Keszthely - Macaristan 
10. Wodzislaw Slaski - Polonya
11. Murmanks- Rusya
12. Mehdiye – Tunus
13. Goa - Hindistan
14. Nea Ionia - Yunanistan 
 
Alanya  Endüstri
Alanya’nın başlıca gelir kaynağı bacasız sanayi olan turizm olmakla birlikte, Akdeniz ikliminin verdiği etkiyle her mevsim sebze ve meyve yetiştiriciliği yapılmakta,sahil kenarında seracılıkla uğraşılırken yaz aylarında da yüksek yaylalarda üretime devam edilmektedir. İthalatı ve ihracatı yapılan muz başlıca tarım kaynaklarının başında gelirken takip eden yıllarda avakado ve benzeri tropik meyvelerin yetiştiriciliği de ivme kazanmıştır. Hayvancılığın çok yaygın olmadığı Alanya da geleneksel yöntemlerden vazgeçilip modern besicilik tesislerinin kurulmaması geniş çaplı süt ve et ürünleri üretiminde yetersiz kalmıştır. Alanya içinde sistemi döndüren ya da kendileri için üretim yapan küçük çaplı hayvan besiciliği yapılmaktadır. Bu durumda turizmin de etkisi oldukça büyüktür. Turizm sektöründen pay almak için köyden kente göç oranları artmış üretimden ziyade tüketime yönelinmiştir. Bu göç oranının etkilerinden birisi de inşaat sektöründe hızlı bir artışa sebep olmasıdır. Yurtiçi ve yurtdışından da yerleşimin fazla olduğu Alanya da nüfus her geçen gün artmakta ve buna bağlı olarak konut ihtiyacı ve sayısı artmaktadır.
İklim / Alanya Hava Durumu
Akdeniz iklimi yaşayan Antalya ve ilçesi Alanya yazları sıcak ve kurak kışları ise bol yağışlı geçer.Yaz aylarında öğleden sonra meltem rüzgarlarının esmesiyle biraz serinlerken nem oranı yuksek olmakla birlikte yaz aylarının bazı dönemlerinde daha da artış göstermektedir. Kış aylarında yoğun bir kış yaşamamakla birlikte Toros dağlarının tepelerinde kar varken zaman zaman denize girilebilir bir kış yaşanır.
Antalya/Alanya Kıyı Hattı
Türkiye’nin en önemli turizm merkezi olan Antalya kıyılarının uzunluğu girinti çıkıntılarla birlikte 650 km’yi bulur. Düz olarak kıyı hattı uzunluğu ise 500 km’dir.Denizlerinin ve sahillerinin temizliği ile birçok plajı Avrupa Çevre Eğitim Vakfı’nın (EEE) Mavi Bayrak Projesi kapsamında ödüllendirilmiştir.
Mavi bayrak sahibi plajlarıyla güneşin gülümsediği yer olan Alanya, batısında Damlataş ve Kleopatra,doğusunda Keykubat ve Portakal plajları yer alır. Şehir merkezi dışında Ulaş,Konaklı,Fuğla,İncekum,Mahmutlar gibi ince kumlara sahip plajları vardır. Kıyı hattının uzunluğu 70 km’dir.
Plajlara giriş ve duş ücretsizdir.Şemsiye ve şezlong kiralamak ücrete tabii olmakla birlikte zorunlu değildir. Ayrıca tüm plajlarda yiyecek içecek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz  50 metreye bir  büfe yer almaktadır.
 
Kiralık
Alanya’ya geldiğinizde istediğiniz yere kendi aracınızla gitmek isterseniz bunun için size otomobil,jip ve motosiklet kiralayabilecek bir çok rent a car vardır.Aynı zamanda otelde kalmak istemiyorsanız evim gibi olsun derseniz de günlük kiralık eşyalı dairelere göz atabilirsiniz.
İletişim/Cep Telefonu/Wireless
Türkiye’ye tatil için gelen misafirlerimizin cep telefonlarını kullanabilmeleri için Mobil Cihaz Kayıt sistemine kayıt olduktan sonra Türkiye de geçerli herhangi bir operatörden turist hattı olarak geçen kampayalı kısa süreli hatlardan satın alarak tatil süreçlerinde kesintisiz iletişime devam edebilirler.Mobil Cihaz Kayıt süresi yani cep telefonunu Türkiye de kullanabilme süresi yabancı misafirler için 60 gün,Avrupa da yaşayan Türkler(gurbetçiler) için 120 gündür.Türkiye de Turist hattı olarak alternatif sunan operatör şirketler;Vodafone ve Turkcell şubelerine giderek bu tarifeleriyle ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.Ayrıca kampanyalı hat sunan bu şirketlerin kampanya içerisinde ki internet paketi hizmetinden yararlanabileceğiniz gibi taşınabilir modemlerden de satın alarak kullanabilirsniz. Gittiğiniz birçok mekanın da ücretsiz internet hizmetinden yararlanabilirsiniz.Wireless şifrelerini isteyerek internete bağlanabilir  ve teknoloji dünyasından kopmadan tatilinize devam edebilirsiniz.
Kargo/Posta
Kargo yoluyla göndermeniz gereken şeyler için de kargo şirketlerini ya da şehrin hemen hemen her noktasında şubesi bulunan postaneleri seçebilirsiniz.Alanya da yutdışına kargo hizmeti sunan şirketler şöyle;
1. MNG Kargo
2. Aras Kargo
3. Yurtiçi Kargo
4. Inter Global Kargo
5. PTT 
Sağlık
Herhangi bir sağlık probleminiz olduğunda en yakın sağlık merkezlerine başvurabileceğiniz gibi kente hizmet veren tam donanımlı bir devlet hastanesi, bir üniversite araştırma hastanesi ve iki özel hastane ile diyaliz merkezi bulunmaktadır. Hastanelerde ulusal sağlık sigortalarının yanı sıra Avrupa ülkelerindeki sigortalar da geçerlidir. Alanya’daki sigorta acenteleri de her türlü sigorta işlemini yürütür.
Trafik
Türkiye’de trafik sağdan işler; şehirler arası kara yollarında azami hız 110 kilometredir. Alanya sınırları içerisinde hız sınırı 70 km,  şehir içinde ise 50 km'dir. Trafik polisleri, radarla hız kontrolü yapar.
Vize İşlemleri
Ülkemize seyahat edecek yabancıların ülkesine göre www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vizelerini almaları veya dış temsilciliklerimize şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Vize ita etme işlemlerinde yaşanabilecek gecikmelerden ötürü vize başvurularının planlanan seyahat tarihinden en az bir ay önce yapılması yararlı olacaktır.
Vize işlemleri, çalışma izni ya da vize işlemleri ilgili daha fazla bilgi almak için http://www.mfa.gov.tr/konsolosluk-genel.tr.mfa  adresini ziyaret edebilirsiniz.
Gümrük
Alanya limanı ile K.K.T.C Girne limanı arasında yoğun olarak transit yolcu taşımacılığı yapılması ve yolcu beraberi eşya ile Bakanlıkça tespit edilen giriş, çıkış, transit işlemlerini görmeye yetkili gümrük müdürlüğü; yolcu işlemleri yapılan gümrük müdürlüğü olması nedeniyle ithalat ve ihraacat işlemleri yapılmamaktadır.Ancak Gazipaşa Havalimanının faaliyete girmesi nedeniyle Alanya Gümrük Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Gazipaşa Havalimanında Jet A1 yakıtı ihracatı yapılmaktadır.
Yabancılar İkamet Tezkeresi
İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüklerince yürütülen yabancılara ait tüm iş ve işlemler artık İl Göç İdaresi Müdürlükleri tarafından yürütülmeye başlanmıştır.
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından kurulan yeni hizmet sisteminde yabancı uyruklu kişilerin ilk ikamet izni ve uzatma başvurularının elektronik olarak yapılabilmesi için “e-ikamet” sistemi geliştirildi. 
Yeni uygulama kapsamında başvurular için “e-ikamet” sistemine ulaşmak ve detaylı bilgi edinmek için “www.goc.gov.tr” internet adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
 
İkamet tezkereleri ile ilgili işlemlerin bir kısmı internet üzerinden yapılabilirken, bir kısmı da il merkezlerinde kurulan İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yürütülecek.Daha önce emniyetten oturma izin almış olanlar hiçbir devlet dairesine gitmeden internet üzerinden e-ikamet ve e-residence sistemi ile internet üzerinden başvuruda bulunabilmektedir.
Alanya da yabancı nüfusun fazla olması ile İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bağlı olarak Alanya’da Göç İdaresi Grup Başkanlığı kurulmuştur. Alanya Göç İdaresi Grup Başkanlığı’nda yapılabilecek işlemler aşağıda ki şekildedir.
6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunda geçen Kısa Dönem, Aile ve Öğrenci İkamet izinlerinin iş ve işlemleri yapılmaktadır. Bu iş ve işlemler daha önce ikamet izni olmayıp başvuru yapacaklar için ilk başvuru, geçerli bir ikamete sahip olanlar için ise uzatma başvurusu şeklinde www.goc.gov.tr adresinde yer alan E-ikamet modülünden kolay bir şekilde yapılabilmektedir.
İlk başvuru sahibi yabancılar randevu tarih ve saatinde grup başkanlığına bizzat kendisi başvuru yaparak, uzatma başvurusu sahipleri başvuru yaptıkdan sonra bilgi ve belgelerini hazırlayıp 5 iş günü içinde posta ile belgelerini göndermelidirler.
Yabancılar bilgi değişikliklerini 20 iş günü içinde bizzat grup başkanlığına gelerek kolay bir şekilde yapabilirler.
İlçede yaşayan yabancıların diğer kurumlarla olan iş ve işlemleri nedeniyle kurumların ihtiyaç duyduğu bilgiler için yapılacak yazışmalar, İlçe Grup Başkanlığı aracılığıyla yürütülmektedir.
Grup başkanlığında iş ve işlemleri takip etmek ve bilgi almak için sadece yabancının kendisi, yasal temsilcisi (veli ve vasisi) ve vekâletname vermiş avukatı aracılığıyla yapabilir. 3. Kişilere (takipçiler, aracılar, komisyoncu ve danışmanlar) bilgi ve belge verilmesi yasaktır.
Yabancıların ihtiyaç duyacağı bilgiye ulaşabilmeleri için;
İletişim Bilgileri:
Genel Mail adresi: antalya@goc.gov.tr
İkamet mail adresi: antalya.ikamet@goc.gov.tr
Telefon numarası: 0 (242) 511 17 51